OGIBiz Website

Main Description
2904765

espa

 

 

Menu
2904350
Vertical Image Area
2904581

Τμήμα ελέγχου ακοής για βρέφη και μικρά παιδιά
_____

ORL ATHENS CLINIC

Το Ακοολογικό Τμήμα της κλινικής εφαρμόζει όλη τη σειρά των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για το παιδί σας.

 Η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση αλλά και η ορθή αντιμετώπιση των διαταραχών της ακοής αποτελεί βασικό κριτήριο για την φυσιολογική ανάπτυξη της ομιλίας καθώς και της ομαλής ψυχικής, κοινωνικής και μαθησιακής ευημερίας του παιδιού.

Στο Ακοολογικό Τμήμα της κλινικής μας εφαρμόζωνται οι εξής διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις:

 Ολες αυτές οι εξετάσεις εφαρμόζονται στη Κλινική μας με πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας επιστημονικό εξοπλισμό από άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό με εξειδικευμένους ακοολόγους στη Ελλάδα και το εξωτερικό.  Επίσης η αντιμετώπιση της βαρηκοίας γίνεται επίσης στη Κλινική μας με τα κατάλληλα ακουστικά βοηθήματα και σχεδιασμό ενός προγράμματος παρέμβασης. Στην ORL Athens Clinic γίνονται με επιτυχία επεμβάσεις κοχλιακών εμφυτευμάτων εδώ και αρκετά χρόνια – από τις πρώτες ιδιωτικές κλινικές που γίνεται στην Ελλάδα αυτή η επέμβαση.

Διαγνωστική ακοολογία

Η  πρώιμη ανίχνευση της βαρηκοίας έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της ομιλίας και της προφορικής επικοινωνίας των νεογέννητων αλλά και των μικρών παιδιών. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος καθυστέρησης του λόγου, διαταραχών της ομιλίας ή και κωφαλαλίας. Για τους λόγους αυτούς στα περισσότερα ανεπτυγμένα κράτη εφαρμόζεται έλεγχος ακοής (screening) σε όλα τα νεογέννητα μέσα στις 4 πρώτες μέρες της ζωής τους. Αν το παιδί δεν περάσει το screening , το επόμενο βήμα είναι oi διαγνωστικές ακοολογικές εξετάσεις . Σκοπός είναι να έχει ολοκληρωθεί ο ακοολογικός έλεγχος και κάθε πιθανή βαρηκοΐα να αντιμετωπιστεί κατάλληλα με ένα πρόγραμμα παρέμβασης  στους πρώτους 3 με 6 μήνες της ζωής του παιδιού.

Ολες οι ακοολογικές εξετάσεις που περιγράφονται συνοπτικά πιο κάτω μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε ηλικία – ακόμη και την πρώτη μέρα της ζωής του παιδιού.

ΟΑΕ-Ωτοακουστικές εκπομπές

Είναι απλή, ταχεία, και ανώδυνη ακοολογική εξέταση όπου εφαρμόζουμε ένα μικρό βύσμα στο αυτί του μωρού και σε λίγα δευτερόλεπτα καταγράφουμε την απάντηση του αυτιού στον ήχο που εμείς δίνουμε διαπιστώνοντας αν  τα έξω τριχωτά κύτταρα του κοχλία λειτουργούν φυσιολογικά.

 

Αυτόματα προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους -Αutomated ABR-ABRIS

Είναι μια ηλεκτροφυσιολογική εξέταση σαν ένα γρήγορο εγκεφαλογράφημα. Εφαρμόζουμε ένα βύσμα στο αυτί του παιδιού και αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια στο δέρμα της κεφαλής. Χορηγούμε έναν ήχο (κλίκ στα 35dB) και λαμβάνουμε μια αυτόματη απάντηση μέσα σε 2-3 λεπτά της ώρας. Είναι μια επίσης ανώδυνη εξέταση που συμπληρώνει την προηγούμενη ειδικά σε μωρά που έχουν ιστορικό προωρότητος ή άλλων εκ γενετής διαταραχών.

Και οι δυο αυτές εξετάσεις – screening – αποτελούν έναν αδρό έλεγχος της ακοής δηλαδή μας δίνουν μια εικόνα στο αν ακούει ή όχι ένα μωρό.  Οι επόμενες εξετάσεις που περιγράφονται είναι πιο λεπτομερείς και ερευνούν όχι μόνο αν ακούει το παιδί αλλά και πόσο ακούει. 

Εκτίμηση ακουστικής ουδού

Αυτές οι εξετάσεις προσφέρουν μια λεπτομερή και αντικειμενική διάγνωση , προκειμένου να προβλέψουμε την ακουστική ευαισθησία. Το παιδί πρέπει να παραμείνει ήσυχο για αρκετή ώρα και για αυτό και ένα είδος νάρκωσης είναι απαραίτητο.

Διαγνωστικά ABR - ABR-Auditory brainstem response-Ακουστικά προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους

Τα ακουστικά προκλητά δυναμικά είναι επίσης μια ηλεκτροφυσιολογική εξέταση που ελέγχει την ακουστική οδό από το αυτί μέχρι και ένα μέρος του εγκεφάλου. Ο ήχος δίδεται μέσω βυσμάτων και ανιχνεύεται η απάντηση με ηλεκτρόδια  που είναι τοποθετημένα με αυτοκόλλητα σε 4 σημεία της κεφαλής. Η απάντηση δίδεται αμέσως από τον ιατρό και μας παρέχει σε ποια ένταση αρχίζει να ακούει το παιδί.

 

 ASSR – Steady State Auditory brainstem response- Ακουστικά προκλητά δυναμικά σταθερής απόκρισης

 Μια πιο εξελιγμένη και λεπτομερής ακοολογική εξέταση που συνεχίζοντας την προηγούμενη λαμβάνουμε πληροφορίες για το πόσο ακούει το παιδί σε 4 διαφορετικές συχνότητες (500, 1000, 2000, και  4000 HZ). Πολύτιμη εξέταση για να ρυθμίσουμε την εφαρμογή ακουστικών βαρηκοίας και να σκεφθούμε τα κοχλιακά εμφυτεύματα αν αυτά δεν είναι αρκετά για την πρόοδο της ομιλίας του μωρού – μικρού παιδιού.

 

Main Description
2904582

Εντυπώσεις ασθενών:

Testimonial
2904583
Avatar

"Σας ευχαριστώ για τη φροντίδα σας. καλή χρονιά"

- Πέγκυ Κ.. - 30/12/2016

Avatar

"Η κλινική είναι άριστη, το δωμάτιο μας 102 ήταμ ολοκαίνουριο, το προσωπικό και διοικητικό και νοσηλευτικό εξαίρετο"

- Ευστράτιος Φ. - 21/12/2016

Avatar

"Αν και χωρίς άλλη εμπειρία σε χειρουργείο, ένιωσα άνετ ακαι σιγουριά λόγω του επαγγελματισμού του προσωπικού"

- Πέτρος Σ. - 01/10/2018

Space
2904584
Footer
2904356

ORL ATHENS CLINIC
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μαραθώνος 1, Αθήνα - 10475
Τηλ.: 210 5234432
Fax.: 210 5238405
Email: karrasclinic@gmail.com
Follow :
  

© 1974-2023 ORL ATHENS CLINIC

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΡ. ΓΕΜΗ: 008384601000

ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.