Διεύθυνση: Μαραθώνος 1, Αθήνα
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρόσβαση: Μετρό, στάσεις: Ομόνοια (κόκκινη γραμμή), Κεραμεικός (μπλε γραμμή)
Email: karrasclinic@gmail.com
Ωράριο λειτουργίας: Όλο το 24ωρο Χειρουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών καθημερινά 8:00 – 15:00.
ΚΛΙΝΙΚΗ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.

Θυρεοειδεκτομή

ΑΡΧΙΚΗ/ ΑΡΘΡΑ/ Θυρεοειδεκτομή
Τσολαρίδης Παύλος

Τσολαρίδης Παύλος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 201 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Αθήνα

http://myorl.gr

Tηλ: 6945773077

Clinic

Ο θυρεοειδής είναι ζωτικό όργανο απαραίτητο για τον άνθρωπο. Επομένως η αφαίρεση του δεν πρέπει να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έτσι λοιπόν, μετά από μεγάλη περίοδο επιστημονικών αναζητήσεων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχεδόν ολική (υφολική) θυρεοειδεκτομή αποτελεί την επέμβαση εκλογής για τις καλοήθεις παθήσεις του αδένα, και αφορά την αφαίρεση τουλάχιστον του 90% του αδένα ενώ η ολική θυρεοειδεκτομή αποτελεί την επέμβαση εκλογής για τις νεοπλασματικές παθήσεις του θυρεοειδούς, και αφορά την αφαίρεση όλου του αδένα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητος και ο λεμφαδενικός καθαρισμός της περιοχής.

ΟΛΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ

Γίνεται υπό γενική αναισθησία και εκτελείται μόνο από καλά εκπαιδευμένους χειρουργούς γιατί είναι μια λεπτή και εξειδικευμένη επέμβαση. Διαρκεί από μία έως τρείς ώρες ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζεται σε κάθε περιστατικό και την έκταση της επέμβασης. Πραγματοποιείται με τομή εγκάρσια τραχηλική περίπου 5-10 εκατοστών που γίνεται στην βάση του λαιμού ενώ η σύγκλειση του τραύματος γίνεται με πλαστική ραφή εξασφαλίζοντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Συχνά η τομή επιλέγεται να γίνει σε σημείο φυσιολογικής ρυτίδωσης του δέρματος προκειμένου μετά την επούλωση της χειρουργικής τομής παραμένει ένα ανεπαίσθητο γραμμικό σημάδι που μπερδεύεται με τη ρυτίδα του λαιμού. Κατά την εκτέλεση της επέμβασης χρησιμοποιείται το ψαλίδι υπερήχων μειώνοντας στο ελάχιστο τις ιστικές βλάβες καθώς και η συσκευή νευροδιεγέρτη με την οποία αναγνωρίζονται και προφυλάσσονται τα λαρυγγικά νεύρα. Σημαντικό μέλημα του χειρουργού είναι η αναγνώριση και διαφύλαξη των παραθυρεοειδών αδένων προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλοκή της υπασβεστιαιμίας. Ολόκληρη η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες, ενώ ο ασθενής συνήθως, λαμβάνει εξιτήριο την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Α) Η αυξημένη αιμάτωση ή υπερλειτουργία του αδένος (υπερθυρεοειδισμός), 
Β) Το αυξημένο μέγεθος (υπερμεγέθης και καταδυόμενη βρογχοκήλη),
Γ)  Η παρουσία συμφύσεων (υποτροπές βρογχοκήλης και οι χρόνιες θυρεοειδίτιδες),
Δ) Η διήθηση των γύρω ιστών από καρκίνο του θυρεοειδούς. 
Ε) Η ανατομική κατασκευή του ασθενούς (κοντός και παχύς λαιμός, ακαμψία αυχένα)

ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑ ΟΛΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ

Α) Η προσωρινή βραχνάδα της φωνής η οποία μπορεί να συνοδεύεται και με δυσκολία κατά την κατάποση. Μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες, μέχρι και εβδομάδες ενώ σταδιακά η χροιά και η ένταση της φωνής επανέρχονται. Συνήθως οφείλεται σε παροδική πάρεση του λαρυγγικού νεύρου.

Β) Η προσωρινή υπασβεστιαιμία. Οι παραθυρεοειδείς είναι αδένες που ελέγχουν το επίπεδο ασβεστίου στο αίμα και βρίσκονται σε στενή σχέση με τον θυρεοειδή αδένα. Καμιά φορά οι αδένες αυτοί επηρεάζονται κατά την διάρκεια της επέμβασης, τότε μπορεί να προκληθεί υπασβεστιαιμία, δηλαδή μείωση των τιμών του ασβεστίου στο αίμα. Ενώ μπορεί να εκδηλωθεί με μουδιάσματα στα δάκτυλα και στα χείλη. Η υπασβεστιαιμία συνήθως είναι παροδική ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να χορηγηθεί συμπληρωματικά ασβέστιο προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία των παραθυρεοειδών τα οποία δυσλειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα. 

Τελευταία άρθρα από τον/την Τσολαρίδης Παύλος

Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή)
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις (Αδενοτομή) Τι είναι οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις στην περιοχή του ρινοφάρυγγα είναι τα κοινώς γνωστά ως κρεατάκια. Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις αποτελούν την φαρυγγική…
Χρόνια αμυγδαλίτιδα (Αμυγδαλεκτομή)
Χρόνια αμυγδαλίτιδα (Αμυγδαλεκτομή) Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων που προκαλούν τις λοιμώξεις και οι αμυγδαλές αποτελούν κομμάτι του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι αμυγδαλές…
Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου
Κύστη θυρεογλωσσικού πόρου Η κύστη του θυρεογλωσσικού πόρου εμφανίζεται στα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου και είναι η πιο συχνή συγγενής μάζα της μέσης γραμμής του τραχήλου. Η πάθηση εμφανίζεται συχνότερα…
Θυρεοειδεκτομή
Θυρεοειδεκτομή Ο θυρεοειδής είναι ζωτικό όργανο απαραίτητο για τον άνθρωπο. Επομένως η αφαίρεση του δεν πρέπει να γίνεται εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Έτσι λοιπόν, μετά από μεγάλη περίοδο επιστημονικών…

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

31/01/2019 - Φώτης Τ.
31/01/2019 - Φώτης Τ.
07/10/2016 - Νικόλαος Ρ.
07/10/2016 - Νικόλαος Ρ.
21/12/2016 - Ολυμπία Π.
21/12/2016 - Ολυμπία Π.
ORL ATHENS CLINIC
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
ΩΡΛ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ AΘΗΝΩΝ
Το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κλινικής Καρράς ORL ATHENS CLINIC είναι γνωστό ανάμεσα στους συναδέλφους ΩΡΛ , αφού ήταν και συνεχίζει να είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που βοήθησε και ακόμη βοηθά ασθενείς σε όλες τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες στην πάροδο των χρόνων.